El director de la GSMA (l'empresa que gestiona el Mobile World Congress, MWC), Mats Granryd, va explicar ahir que treballen perquè el congrés de mòbils 2021 que se celebrarà a Barcelona sigui una edició «sense contacte» per garantir la salut i seguretat dels assistents enfront de la pandèmia del coronavirus.

Ho va dir en una intervenció al costat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la vicepresidenta tercera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño (que es va fer de forma telemàtica); el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, amb motiu de la reunió del patronat del Mobile World Capital Barcelona.

«Sempre hem prioritzat la salut i la seguretat. Però ara aquestes mesures han d'anar més enllà. El nostre objectiu és un MWC sense contacte. Per a això, s'han de fer ajustos a cada pas. Des de l'experiència a l'aeroport, al registre en línia, a una entrada «contactless» i ajustar els espais. Els nostres equips ja treballen en això», va expressar Granryd.

Per la seva banda, Colau va assegurar que la decisió de cancel·lar l'edició d'enguany del MWC va ser difícil, però encertada, i va remarcar que el propòsit per a l'edició del 2021 és tenir «la millor edició que mai s'hagi vist».

A més, va afirmar que la celebració de la reunió del patronat es fa amb «un esperit d'esperança, d'ambició i de represa, i també amb un esperit de reforç de vincle entre el MWC i Barcelona».

Així, va explicar que hi ha empreses que ja han contractat la seva presència en la propera edició, que creu que arribarà a molta més gent, i va demanar a la Generalitat més activitats vinculades a les polítiques digitals per «sortir de la crisi amb un model econòmic més robust i més preparat» i agilitzar la transferència dels fons Feder. Al seu torn, Puigneró va sostenir que des del Govern han estat sempre compromesos amb el MWC, tant en els bons com en els mals moments, i ha posat en valor l'acord d'extensió del congrés fins al 2024: «El congrés és una eina clau de recuperació econòmica, de treball i de progrés per a aquest país».