Cardona ha registrat quatre casos positius de covid-19 al municipi durant l'última setmana. L'Ajuntament assegura que en cap cas es tracta d'un brot de transmissió comunitària sinó d'un brot aïllat dins d'un mateix entorn social. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, posa de manifest que el municipi «té un denominador de població baix, cosa que provoca que la incidència augmenti i es vegin reflectits resultats que poden portar a la confusió». Tot i així, remarca que cal «extremar les precaucions perquè en els propers dies no apareguin nous casos».

Durant el mes de juliol s'han comptabilitzat set nous casos de covid a Cardona de caràcter lleu, segons confirma el departament de Salut. Arran d'un dels casos, s'han realitzat proves PCR als contactes estrets i s'ha identificat una cadena de transmissió de casos asimptomàtics. Del total de set casos, quatre formen part d'aquesta cadena de transmissió de persones asimptomàtiques, detalla el departament de Salut, que n'està fent el seguiment.

L'Ajuntament afirma que tots els casos detectats són lleus o asimptomàtics i que estan aïllats en el seu domicili i, alhora, recorda que és fonamental l'ús de mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància física.