El 56% dels restauradors de Barcelona preveu que hauran d'acomiadar part dels seus treballadors per ajustar-se a la càrrega de feina actual arran de la covid-19 i perquè el seu negoci continuï sent viable, segons una enquesta del Gremi de Restauració després del confinament i coincidint amb l'inici de la reactivació econòmica. Una altra de les dades destacades de l'estudi és que el 38% dels enquestats estan estudiant tancar el negoci.

«Els ERTO poden fer-nos pensar que el cop no ha estat tan fort i dur-nos a una falsa sensació de complaença: l'enfonsament de la restauració avança a passos de gegant i obligarà totes les administracions a adoptar noves mesures excepcionals», assegura el director del gremi, Roger Pallarols.

Altres conclusions de l'enquesta són que el 54% dels entrevistats opina que les administracions no són conscients de la gravetat de les conseqüències derivades de la crisi sanitària i cap preveu una evolució gaire bona en els sis mesos posteriors a la reobertura, mentre que el 4,5% creu que li anirà bé i el 73% calcula que malament o molt malament.

D'altra banda, dels agremiats, el 80,5% és arrendatari del local on té el seu negoci, i nou de cada deu diu que s'ha posat en contacte amb el propietari per renegociar les condicions en els mesos que el restaurant o bar ha estat tancat. D'aquests, només el 37% ha pogut arribar a un acord.