La crisi de la covid-19 ha llastat els resultats del primer semestre de CaixaBank, que ha guanyat 205 milions d'euros, el 67% menys que fa un any, després de realitzar provisions per un import de 1.155 milions per la pandèmia, la qual podria elevar fins al 5% la taxa de morositat al tancament del 2020.

En un semestre atípic, en què s'ha pogut veure l'impacte de la crisi de la covid-19 en els comptes del grup, principalment per les dotacions extraordinàries dutes a terme, CaixaBank ha aconseguit mantenir estables els seus ingressos 'core' -els derivats de l'activitat bancària- i créixer en quota de mercat en àmbits com els dipòsits, les assegurances de vida, les nòmines o els plans de pensions.

D'alta banda, Banc Sabadell va guanyar 145 milions d'euros fins al mes de juny, el que suposa el 72,7 % menys que en el mateix període de l'any 2020, després d'acumular provisions per 1.089 milions.

En una comunicació a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, Sabadell va precisar ahir que es tracta del nivell de provisions requerit per «l'actualització dels models d'IFRS9 -la nova normativa comptable que afecta els bancs- que incorporen els nous escenaris macroeconòmics per la covid-19».

L'entitat especifica que aquest nivell de dotacions suposa un cost de risc de crèdit de 107 punts bàsics, en línia amb l'objectiu previst.