06 de agost de 2020
06.08.2020
Regió7

Mor als 82 anys Pere Abadal, impulsor del Forn de Cabrianes

El funeral per l'empresari tindrà lloc a l'església parroquial de Cabrianes, en estricta intimitat familiar

05.08.2020 | 22:20
Pere Abadal Genescà

L'empresari bagenc Pere Abadal Genescà va morir ahir als 82 anys a Cabrianes, el poble on va néixer el 13 d'agost del 1937. Fill i pare de forners, els seus pares, Felip Abadal Prat i Rosa Genescà Camprubí, van fundar el Forn de Cabrianes, el setembre del 1933.

Casat amb Josefina Fité Fàbregas i pare de sis fills, el 1974, juntament amb la seva esposa, va obrir un forn a Sallent. Tretze anys més tard, amb ajut de socis, Abadal va donar un impuls decisiu al negoci amb l'obertura d'un obrador a Sant Fruitós de Bages, des d'on s'ha expandit la coneguda cadena de forns de pa, que actualment arriba a trenta-cinc punts de venda propis, a més de diverses franquícies. Forn de Cabrianes té presència en comarques com el Bages, l'Anoia, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

Pere Abadal ha viscut els dar-rers temps allunyat del negoci, ja que va deixar en mans dels seus fills el creixement del Forn de Cabrianes. «Ens deixava fer, fins i tot ens deixava equivocar-nos. Va confiar en nosaltres», explicava ahir a aquest diari una de les seves filles, Rosa Maria Abadal. Pere Abadal ha passat els últims anys centrat en una «vida senzilla» a l'entorn d'aficions properes. Pere Abadal, «que se sentia molt cabrianès», és descrit pel seu entorn com «una persona orgullosa del seu ofici de forner, del Forn de Cabrianes i de la seva família».

L'enterrament del finat tindrà lloc a l'església parroquial de Cabrianes, en estricta intimitat familiar, segons ha comunicat el seu entorn. Per responsabilitat, i per la situació de la covid-19, no hi haurà vetlla. Les condolences es poden enviar al correu electrònic forncabrianes@forncabrianes.com, segons expliquen fonts properes a la família.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit