CaixaBank ha finançat fins al 30 de juny 156,92 milions d'euros a empreses de la Catalunya Central, dels quals el 57,83% (90,76 milions d'euros) eren préstecs ICO per fer front a la crisi social i econòmica causada per la pandèmia del coronavirus.

La covid-19 ha fet augmentar el nombre de préstecs concedits a microempreses, pimes i grans empreses en el 53% respecte al mateix període de l'any anterior.

Dels gairebé 157 milions en 407 operacions de finançament signades a la Catalunya Central, a part dels préstecs ICO, s'han formalitzat rentings per valor de 920.000 euros, 11,26 milions d'euros en leasings, i 53,98 milions en altres tipologies de préstecs.

A la Catalunya Central, CaixaBank disposa d'un centre d'Empreses a la primera planta de l'edifici de Can Jorba per oferir un servei especialitzat i pròxim a empreses que facturen més de 2 milions d'euros.

CaixaBank ofereix servei a les empreses d'Osona des del Centre d'Empreses de Vic, amb 6 gestors especialitzats en empreses que facturen més de 2 milions d'euros.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, va destacar ahir que «aquestes dades demostren la proximitat de CaixaBank amb els seus clients empresa, en un moment tan difícil per als negocis com l'actual». Per a Masana, les empreses de Bages i Osona han agraït molt trobar en el seu gestor especialista de CaixaBank «no només finançament, sinó també assessorament, tant a través dels ICO com d'altres solucions financeres en un moment en què el panorama econòmic era i és complicat».