La conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha convocat ajudes per valor d'1,5 milions d'euros destinades a cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions agràries afectades per la crisi del coronavirus.

En un comunicat emès ahir, el departament va informar que les ajudes consisteixen en la compensació de les càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per a actuacions de circulant, amb l'Institut Català de Finances (ICF).

Els ajuts s'emmarquen en el conveni de col·laboració entre la conselleria de Vicepresidència i Economia i Hisenda de la Generalitat i l'ICF, que regula el fons associat al finançament ICF-Covid19.

Per beneficiar-se de les ajudes de la conselleria d'Agricultura, els sol·licitants han de ser pimes i haver registrat una disminució de la seva facturació de més del 30%. Podran presentar la seva sol·licitud per rebre aquestes ajudes des de la seva publicació el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) fins al proper 9 de setembre.