El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i les organitzacions agràries amb representativitat, Unió de Pagesos i JARC, han acordat que les pròximes eleccions agràries, que tindran lloc el 2021, siguin les primeres en què es podrà votar electrònicament. Per fer-ho, caldrà impulsar la modificació legislativa que introduirà la modalitat de vot electrònic en les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions agràries, eleccions que ara estan regulades a la Llei 17/2014, del 23 de desembre.

La consellera Teresa Jordà destaca que «la pagesia serà un dels primers col·lectius que votarà electrònicament en la Catalunya del segle XXI». Jordà posa de manifest la importància de la tecnologia, «cada dia més present en la feina de pagesos i ramaders», i el fet que el sector primari serà un dels primers que fa un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic.

El vot electrònic substituirà la votació física tradicional vigent en l'actualitat i presentarà els avantatges propis de la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'àmbit electoral. Segons Agricultura, el vot electrònic amb cens universal permetrà «garantir l'efectivitat del dret de vot, facilitar la participació, millorar el procés de gestió i la comptabilització dels vots, i assolir una efectiva reducció dels costos associats al procediment electoral i beneficiar el medi ambient».