L'empresa berguedana Montajes Rus ha rebaixat en cinc persones més l'afectació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu presentar pel tancament de l'activitat extractiva a la mina de Sallent-Balsareny. Ara serien, doncs, 174 els acomiadaments previstos, després que aquesta mateixa setmana l'empresa rebaixés fins a 179 els 248 previstos inicialment.

El motiu de la retallada en l'afectació és que ICL, la responsable de l'extracció al Bages, ha facilitat que Montajes Rus aporti aquestes cinc persones (setanta-quatre en total, de les afectades pel tancament de Sallent) a la seva feina per a la mina de Súria, segons han explicat fonts sindicals.

Amb tot, les negociacions quant a les indemnitzacions continuen estancades en l'oferta de 21 dies per any treballat a abonar en dos terminis en el cas que aquestes superin els 11.000 euros, segons avançaven ahir a aquest diari les mateixes fonts sindicals.

Les dues parts es van reunir ahir al matí al local de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà durant dues hores i mitja. La propera trobada entre empresa i representants de la plantilla tindrà lloc el proper dimecres.

Dilluns, els sindicats podrien mantenir una reunió amb la delegació del Govern a la Catalunya Central, que està intentant mediar en el conflicte laboral obert després de l'anunci d'ICL de precipitar el tancament de Vilafruns pels mals resultats econòmics.