El ministeri de Treball ha anul·lat el segon Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de Ryanair, del 2 de maig, que afectava els 224 treballadors de les bases de Girona i les illes Canàries, a qui l'aerolínia va haver de readmetre per la sentència de l'Audiència Nacional, que va declarar nul l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) del gener. La resolució del ministeri de Treball considera que es tracta d'un «frau de llei». «Aquest frau l'estaria cometent l'empresa en comunicar la readmissió dels treballadors només als efectes que els acomiadats puguin resultar inclosos en les regulacions temporals d'ocupació ja autoritzades».

Segons un comunicat de la Unió Sindical Obrera, queda provat com a fraudulent l'intent de Ryanair «d'estalviar-se» els salaris d'aquesta part de la plantilla a qui havia acomiadat i que se'n fes càr-rec l'administració a través del mecanisme excepcional establert pel coronavirus.

L'aerolínia havia no només de readmetre els treballadors sinó fer-ho amb caràcter retroactiu al 8 de gener i pagar els salaris cor-responents. «Deixa claríssim que existeix una evident mala fe i intent de frau», diu el secretari general d'USO a Ryanair, Gustavo Silva. «El que fa l'empresa, abans de donar compliment a la sentència mitjançant la readmissió dels treballadors amb efectes retroactius des de la data del seu acomiadament i amb el pagament dels salaris (de tramitació) deguts, és incloure'ls indirectament» en el primer ERTO, diu la resolució.