El comitè d'empresa d'Acciona ha sol·licitat una reunió «urgent» amb la direcció de la companyia per saber com s'actuarà en relació amb el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya, previst per al desembre del 2021. A través d'un comunicat, el comitè assegura que no els ha arribat cap document oficial per escrit i, per tant, no poden emprendre accions. «Entenem que la nostra situació no ha canviat ara com ara», diu. Malgrat tot, el comitè subratlla que estarà «atent» als moviments d'Acciona de cara a un possible trencament de contracte amb Nissan. En aquest sentit, demanen que la trobada entre empresa i treballadors tingui lloc, com a màxim de tard, avui.

Segons el comitè d'empresa, el silenci d'Acciona «pot ser una estratègia per tensar i dividir la plantilla i pressionar Nissan, pensant només en els interessos de la companyia». Finalment, els treballadors avisen que, si no s'arriba a un acord que garanteixi l'ocupació tenint l'acord de Nissan com a referència, «no hi haurà pau social».

Acciona és la principal subcontractada de Nissan, amb uns 580 treballadors que s'encarreguen de la descàrrega, l'emmagatzematge i el trasllat de peces a la línia de producció de la planta de la Zona Franca. Segons els sindicats, el tancament de l'automobilística japonesa posa en risc la feina de més de 20.000 persones a Catalunya.