La direcció de Montajes Rus ha proposat al comitè d'empresa rebaixar el nombre d'acomiadaments a 166, un 33% menys dels que va plantejar inicialment quan el passat 21 de juliol va anunciar que presentaria un ERO. Ho va fer després que ICL, empresa que els tenia com subcontractats a la mina de Vilafruns, anunciés el tancament de les instal·lacions. Tot i la rebaixa, comitè i direcció segueixen sense arribar a un acord. Cal recordar que el proper 23 d'agost finalitza el període de negociacions.

En la reunió celebrada aquest dimecres entre comitè d'empresa i direcció, la cinquena, l'empresa ha plantejat la rebaixa. Pel que fa a les indemnitzacions, ha suggerit el pagament a 22 dies per any treballat -amb un topall de 12 mensualitats. També que les indemnitzacions superiors als 11.000 euros es pagaran en dos teminis: el 70% en el moment de l'acomiadament i el 30% restant en un termini de 60 dies.

Fonts sindicals han explicat a l'ACN que s'oposen a la darrera proposta i que mantenen la voluntat d'evitar el màxim d'acomiadaments. Cal recordar que el comitè va suggerir a Montajes Rus posposar l'ERO i aplicar un ERTO fins al setembre, quan es preveu que ICL presenti el seu pla de viabilitat, on s'espera que es contempli un quart torn i fins i tot un cinquè torn de treball. Els sindicats creuen que amb l'ampliació es podrien reabsorbir més llocs de treball de Montajes Rus.

Els sindicats també són partidaris d'aturar l'ERO fins al setembre, que és quan hi ha prevista una reunió entre el comitè d'empresa de Montajes Rus, direcció d'empresa, ICL, delegació del Govern a la Catalunya Central i consells comarcals del Bages i Berguedà per abordar el tancament de la mina.