Catalunya ha presentat un total de 68 projectes al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per optar a la línia d'ajuts habilitada per a entitats que fabriquin productes higienicosanitaris i equips de protecció personal en relació amb la covid-19.

Catalunya és la comunitat que més projectes ha presentat, per un valor de 18,7 milions d'euros, seguida de la Comunitat Valenciana (64), Andalusia (55) i la Comunitat de Madrid (32).

En el conjunt d'Espanya, el Ministeri ha rebut 375 projectes que opten a aquesta línia de subvencions, que està dotada amb 11 milions d'euros durant l'exercici 2020.

La suma dels projectes presentats arriba a un valor de 101 milions, el que garanteix que s'executarà la totalitat del pressupost per a la citada línia de subvencions.

Per primera vegada se subvenciona les indústries que proveeixen la ciutadania de productes bàsics, com màscares, respiradors, EPI, guants o hidrogels, explica el ministeri del ram en una nota.

Per tipus de projectes, la majoria (209) corresponen a noves instal·lacions per a la producció dels productes considerats d'emergència pel Govern en relació amb la Covid-19, seguit de l'expansió o augment de la producció de les seves estructures existents que produeixen aquests productes (101 projectes).