La Generalitat ha posat en marxa la primera edició de l'Acceleradora de Moda de Catalunya, una iniciativa que té com a objectiu impulsar el creixement de les empreses catalanes dins el sector i «definir estratègies diferenciadores» mitjançant un acompanyament a càrrec de professionals «de primer nivell». El programa començarà el pròxim mes d'octubre i s'allargarà fins al març del 2021. L'acceleradora va dirigida a empreses amb almenys tres anys de trajectòria i una facturació mínima de 150.000 euros el 2019. Segons ha informat el departament d'Empresa, la primera edició tindrà un màxim de deu empreses participants. Aquelles que estiguin interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 16 de setembre a través del Canal Empresa.

Els negocis seleccionats rebran orientació i coneixement en àmbits com l'arquitectura de marca, l'estratègia digital, l'experiència en botiga física, les finances i la comunicació. En paral·lel, cada empresa disposarà d'un mentor i assessorament tecnològic individualitzat d'un expert en noves tecnologies per dissenyar un pla d'acció enfocat al seu creixement.

Segons el departament d'Empresa, el projecte està concebut per a empreses o persones físiques del sector de la moda, d'indumentària, calçat o marroquineria «que tinguin disseny propi, un concepte testat i capacitat per aportar innovació al sector».