15 de agost de 2020
15.08.2020
Regió7

Una manresana crea una app d'escaneig que salva els mobles als estudiants en la pandèmia

Notebloc Scanner ha multiplicat per dos les descàrregues diàries des del març, coincidint amb l'aplicació de mesures de confinament arreu del món

14.08.2020 | 23:10
L'emprenedora manresana Maria Trullàs (dreta) i Bente Malmberg

El 2013, l'emprenedora manresana Maria Trullàs va crear, juntament amb Bente Malmberg, Notebloc, una empresa basada en una idea innovadora que, d'entrada, podria semblar poc rendible: regalar quaderns a estudiants universitaris. El negoci, fonamentat en la inserció de publicitat, descomptes i promocions a les llibretes, ha crescut notablement, fins al punt que cada any reparteixen 150.000 llibretes entre els estudiants de les universitats catalanes. Notebloc té la seu a Barcelona i dona feina a 5 persones.

El 2016, Notebloc va entrar de ple al món digital. Arran dels comentaris d'un estudiant en una enquesta de l'empresa per conèixer l'opinió dels usuaris sobre els seus productes, Trullàs i Malmberg van tenir la pensada de crear Notebloc Scanner, una aplicació gratuïta per a mòbils i tauletes que permet escanejar documents, digitalitzar-los i organitzar-los en carpetes.

Fins al 2018, l'ús de l'aplicació i, en general, el negoci de Notebloc era molt local, assegura Trullàs. A partir d'aquell any, però, la presència de Notebloc Scanner a les botigues digitals –pot adquirir-se a App Store o a Google Play– va donar una presència global al producte que va contribuir a multiplicar-ne les descàrregues. «Fins aleshores se l'havien baixat unes 60.000 persones. El 2018 vam assolir el mig milió», explica Trullàs.

Tot i el volum intimidant d'aquestes xifres, el salt de gegant de Notebloc Scanner no va arribar fins al març d'aquest any, amb la pandèmia de la covid-19. «Des de llavors el creixement de l'app ha estat increïble. Si abans teníem 5.000 descàrregues diàries, ara en són 10.000», assegura Trullàs. L'onada, explica l'emprenedora manresana, va començar a l'Àsia, i a poc a poc es va anar estenent cap a l'oest. Trullàs explica que la majoria de nous usuaris, pràcticament el 90%, són estudiants.

L'èxit de Notebloc Scanner suposa la consolidació de l'empresa en el mercat internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit