La direcció de Montajes Rus i el comitè d'empresa van arribar ahir a un preacord en les negociacions per l'ERO que vol aplicar l'empresa berguedana. Segons van explicar fonts sindicals a l'ACN, al pacte estableix que s'acomiadaran entre 152 i 164 treballadors. Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. L'acord se sotmetrà, avui, a la votació dels treballadors. En cas que hi donin llum verd, abans d'acabar la setmana se signaria l'acord definitiu.

Montajes Rus va entrar en concurs de creditors dijous de la setmana passada. Ahir va celebrar-se la sisena reunió de la taula de negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de Montajes Rus, a la qual també va assistir l'administrador concursal.

Tot i que, a parer dels sindicats, l'acord «no és l'esperat», consideren que era millor arribar a un pacte i evitar que finalment fos un jutge qui establís les indemnitzacions. Aquest preacord, expliquen les mateixes fonts, suposa que als treballadors acomiadats se'ls pagarà una indemnització de 23 dies per any treballat -amb un topall de 12 mensualitats. Es faria un primer pagament d'11.000 euros i, el restant, a 60 dies.

Inicialment l'empresa va anunciar que s'acomiadarien 249 persones, una xifra que ha anat rebaixant a les diverses trobades de la taula de negociació. Finalment, en el preacord s'indica que en seran entre 152 i 164. El pacte també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l'empresa necessiti fer contractacions, hauria de decantar-se primer per ells. El preacord va rebre el vistiplau de tres dels quatre sindicats presents al comitè d'empresa: la Intersindical, UGT i CCOO. Per la seva part, la CGT s'hi ha oposat.