19 de agost de 2020
19.08.2020
Regió7

El 72% d'autònoms no podria afrontar un altre confinament

Vuit de cada deu negocis experimenten una caiguda de la facturació

18.08.2020 | 22:22
Un cartell d'un local de lloguer

El 72% dels autònoms tindria «dificultats serioses» per mantenir l'activitat en cas d'un nou confinament, segons el cinquè baròmetre presentat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA).

El 20,1% dels autònoms ha assegurat que suposaria el tancament definitiu del negoci, mentre que el 16,4% ha reconegut que hauria de reduir la mida de l'empresa per poder continuar.

A conseqüència de la pandèmia, vuit de cada deu autònoms han vist reduïda la facturació del seu negoci. D'aquests, pràcticament el 57% han experimentat una caiguda dels ingressos interanual del 60% o més. La davallada de la xifra de negocis ha tingut un impacte en la plantilla, i el 45,4% dels autònoms ha presentat un ERTO per a tots els seus empleats. En total, la meitat dels autònoms amb treballadors han sol·licitat un expedient, total o parcial, i un de cada quatre ha mantingut la totalitat de la plantilla. Actualment, un de cada tres encara no ha reincorporat els empleats i el 56,4% consideren complicat mantenir l'ocupació en els pròxims mesos.

El 87,4% dels autònoms preveu una disminució de la facturació anual el 2020 i la meitat creu que serà superior al 50%. Respecte a les perspectives de recuperació, el 74% dels autònoms creu que l'economia trigarà més d'un any a tornar als nivells de l'any passat.

Pel que fa a la plantilla, el 47% dels autònoms preveu mantenir-la durant aquest any, mentre que el 29,7% reconeix que haurà de disminuir el nombre d'empleats. En el cas d'un segon confinament, el 16,4% admet que hauria de reduir la mida de l'empresa per poder continuar.

«Estem en una situació d'emergència, en què llancem un SOS al Govern espanyol. [...] Cada dia que passa es va deteriorant encara més l'economia de la majoria dels autònoms. [...] Tornem a estar en una situació extraordinària que necessita mesures extraordinàries», per al foment de la represa, va assegurar en un comunicat que va fer públic ahir el president d'ATA, Lorenzo Amor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit