Els treballadors de Montajes Rus han acceptat el preacord al qual va arribar el comitè d'empresa i la direcció per l'ERO. Aquest dimecres s'ha votat el document, que, segons fonts sindicals, ha estat validat per la majoria dels empleats. Ara el proper pas serà la signatura definitiva del pacte, que es farà dijous, entre els representants dels treballadors, la direcció i l'administrador concursal, ja que l'empresa va entrar, dijous passat, en concurs de creditors. Per tant, serà el jutge del mercantil de Barcelona que porta el procediment el que haurà d'acabar de donar llum verda.

Segons han explicat fonts sindicals a l'ACN, al pacte estableix que s'acomiadaran entre 152 i 164 treballadors. Inicialment l'empresa va anunciar que s'acomiadarien 249 persones, una xifra que ha anat rebaixant a les diverses trobades de la taula de negociació amb el comitè. Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Es faria un primer pagament d'11.000 euros i, el restant, a 60 dies

.

El pacte també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l'empresa necessiti fer contractacions, hauria de decantar-se primer per ells.