El comitè d'empresa i la direcció de Montajes Rus van signar, ahir, l'acord al qual van arribar per l'ERO.

Després que els treballadors donessin el vistiplau al pacte, representants dels treballadors i direcció l'han formalitzat. Ara el proper pas serà la validació per part del jutjat mercantil que porta el procediment concursal de l'empresa berguedana.

Entre altres aspectes, preveu que els acomiadaments oscil·laran entre les 152 i les 164 persones. Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran a 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Es faria un primer pagament d'11.000 euros i, el restant, a 60 dies.

El document també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l'empresa necessiti fer contractacions, hauria de decantar-se primer per ells.

Montajes Rus va entrar fa una setmana en concurs de creditors. El director general de l'empresa berguedana, Joan Ramon Perdigó, va confirmar la notícia a Regió7, que va arribar després de setmanes «d'anàlisi de la complicada situació financera i operativa de la companyia» generada pel tancament, el 17 de juliol passat, de la mina de Vilafruns.

Segons la direcció de Rus, el procediment concursal és l'única solució que permetrà garantir la continuïtat de l'empresa.