20 de agost de 2020
20.08.2020
Regió7

Els treballadors de Montajes Rus accepten l'acord de l'ERO

Avui se signarà el document definitiu amb la direcció, segons van confirmar fonts sindicals

19.08.2020 | 23:09
Els miners, durant la protesta

Els treballadors de Montajes Rus han acceptat el preacord al qual va arribar el comitè d'empresa i la direcció per l'ERO.

Ahir va votar-se el document, que, segons fonts dels sindicats, va ser validat per la majoria dels empleats de l'empresa.

Ara el proper pas serà la signatura definitiva del pacte, que es farà dijous, entre els representants dels treballadors, la direcció i l'administrador concursal, ja que l'empresa va entrar, dijous passat, en concurs de creditors. Per tant, serà el jutge mercantil de Barcelona que porta el procediment el que hi haurà d'acabar de donar llum verd.

Segons van explicar fonts sindicals a l'ACN, al pacte estableix que s'acomiadaran entre 152 i 164 treballadors.

Inicialment l'empresa va anunciar que s'acomiadarien 249 persones, una xifra que ha anat rebaixant a les diverses trobades de la taula de negociació que ha fet amb el comitè.

Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Es faria un primer pagament d'11.000 euros i, el restant, a 60 dies.

El pacte també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l'empresa necessiti fer noves contractacions, hauria de decantar-se primer per ells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit