La direcció de Nissan va informar ahir que, «per motius externs aliens a la seva voluntat», es veu obligada a ajornar l'inici de la producció de vehicles més enllà de dilluns que ve, 24 d'agost, tal com estava previst i acordat amb la representació dels treballadors.

En un comunicat, l'automobilística japonesa assenyala que la Línia 2, que acobla les pick-up Nissan Navara, Renault Alaskan i Mercedes X-Class, té previst reprendre la producció el dilluns 7 de setembre, mentre que el reinici de la fabricació a la línia 1, que acobla la furgoneta 100% elèctrica e-NV200, es durà a terme una setmana abans, el dilluns 31 d'agost.

La companyia informa que l'equip directiu està analitzant «les alternatives i accions de caràcter urgent i extraordinari que ha d'implementar per reiniciar l'activitat de producció de vehicles com més aviat millor». Explica, però, que «tots aquells empleats que no puguin exercir les seves funcions en teletreball hauran d'acudir al seu lloc de treball per dur a terme un pla de formació amb un protocol sobre mesures de protecció i prevenció laboral a aplicar als centres de treball per a la tornada a l'activitat amb plenes garanties sanitàries». «La direcció de Nissan reitera que la millor opció per a totes les parts per a la recerca d'alternatives de reindustrialització sòlides per al futur de les plantes a Catalunya és la represa de l'activitat com més aviat millor», recalca l'empresa.