Les exportacions de productes agroalimentaris de Catalunya creixen el 9,18% els primers sis mesos del 2020 malgrat la covid-19 i se situen en els 5.420,43 milions d'euros, segons dades de Prodeca basades en les xifres de l'Agència Tributària. Tot i que la pandèmia va afectar les vendes a partir de l'abril i les va fer caure al maig, la facturació global del semestre és superior a la del mateix període de l'any passat, quan va ser de 4.964,7 milions, pel repunt del juny. El bon ritme de les exportacions agroalimentàries permet mantenir el superàvit comercial del sector -es ven més a fora del que s'hi compra-, amb una taxa de cobertura del 112,4%. Les importacions, de fet, representen 4.799,59 milions.

Les vendes també creixen en volum, el 4,3%, amb 3,12 milions de tones.

La ràtio valor/volum del semestre creix el 4,61% en comparació amb el mateix període del 2019, el que significa que es venen productes amb més valor.

El sector carni és el primer exportador agroalimentari, amb el 40,48% del total i un increment del 21,66% en valor i del 6,71% en volum. La venda de productes de porcí encapçala el rànquing del sector, ja que representa el 66,89% del total de vendes de productes carnis i el 27,08% del total de les exportacions agroalimentàries. A més, el porcí creix el 24,97% en valor i el 7,41% en volum.