Nova mobilització dels treballadors d'Acciona per exigir la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta els més de 500 treballadors de l'empresa subcontractats per Nissan.

Ahir, al voltant de 300 empleats van cremar pneumàtics a l'entrada de la planta de Nissan a la Zona Franca i van tallar durant uns minuts la circulació al carrer número 3, davant l'entrada de la fàbrica.

Durant la concentració, diversos treballadors de l'automobilística també van donar suport als manifestants, aplaudint des de l'interior de la planta. De nou, els sindicats van apuntar que l'ERO és «una estratègia pactada» entre Acciona i Nissan i consideren que es tracta d'un procediment «injustificat».

«Avui tornem a sortir al carrer perquè volem seguir visibles i que se'ns escolti», va dir el president del comitè d'empresa d'Acciona, Manuel Núñez. Per aquest representant sindical, el conflicte a l'automobilística «no s'acaba amb l'acord de Nissan» i apunta que, després d'Acciona, la resta de subcontractades també tindran problemes. De nou, els sindicats van reclamar la retirada de l'ERO i que treballadors i empresa arribin a un acord igual que el de Nissan.

D'altra banda, Núñez també va fer una crida a les diferents administracions -Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Govern espanyol- perquè s'impliquin en el conflicte d'Acciona «igual que ho van fer amb Nissan». «Si Acciona cau, l'acord al qual van arribar la direcció de l'automobilística i els sindicats no serà possible», va remarcar.

Pendents d'una vaga general

A banda de la mobilització d'ahir, els treballadors d'Acciona mantenen sobre la taula l'opció d'iniciar una vaga indefinida. Els sindicats, que van registrar la vaga la setmana passada, afirmen que de moment es tracta d'una acció estratègica. «Vam registrar-la per cobrir-nos en cas que ens cridessin als nostres llocs de treball; ara mateix no podem anar a les plantes si no hi ha una solució laboral», explica Núñez.

De moment, els empleats d'Acciona mantenen el seu permís retribuït i les plantes de Nissan treballen sota mínims (segons l'automobilística, la producció no arrencarà almenys fins al pròxim dilluns 31 d'agost), per tant, la vaga no s'ha activat.

«Nosaltres creiem que tenim fonaments jurídics i legals per tombar l'ERO, i per això intentarem lluitar», conclou Núñez.