Els treballadors de la fàbrica Saint-Gobain a l'Arboç (Baix Penedès) faran vaga parcial indefinida a partir del 7 de setembre per exigir a la direcció que freni el tancament anunciat a la divisió Glass. És l'acord principal que va prendre de manera unànime l'assemblea de treballadors celebrada aquest ahir al migdia, que va reunir prop de 300 persones en dues convocatòries celebrades a les portes de la fàbrica. «És l'únic camí que pot fer que la direcció retrocedeixi», assegura a l'ACN el president del comitè d'empresa, José Alberto García González. A banda de la vaga, la plantilla va acordar desplegar diverses mobilitzacions que els sindicats estan acabant de perfilar.

El comitè recorda que el tancament de la divisió Glass -dedicada a la fabricació de vidres plans per a automòbils- suposarà acomiadar 120 treballadors, mentre indirectament veuen perillar la continuïtat de la divisió Sekurit, on hi ha contractades 260 persones.

Una «catàstrofe comarcal» que la plantilla vol evitar, motiu pel qual han acordat iniciar una vaga parcial indefinida a partir del 7 de setembre. Resta per concretar de quantes hores serà l'aturada diària, però asseguren que no es marquen una data final fins que l'empresa rectifiqui.

«L'única manera amb què la direcció pot entendre'ns és si ens unim i parem la fabricació», defensa García González, que considera que, si no es fa una vaga, «les empreses no acostumen a escoltar ni a entendre els treballadors». A banda de l'aturada, l'assemblea també ha acordat fer talls de carretera a l'N-340 i diverses marxes lentes al Baix Penedès, si bé els sindicats preveuen definir-ne els detalls durant els propers dies.

Fonts del comitè d'empresa rebaten els arguments públics amb què la direcció de Saint-Gobain van justificar el tancament de Glass. Mentre la companyia explica que ha pres la decisió perquè el forn d'aquesta planta està arribant al final de la seva vida útil i diu que han empitjorat les tendències del mercat, els treballadors acusen la direcció d'escudar-se en «mentides».

«Ens vam reunir de forma rutinària amb la direcció durant la Setmana Santa i en aquell moment feien reparacions al forn, deien, per allargar-ne la vida fins al 2022», s'exclama el president del comitè, que lamenta la manca de concreció que els ha mostrat l'empresa durant les reunions que han mantingut per parlar del tancament de Glass.