PIMEC defensa que el Govern espanyol aprovi una baixa per incapacitat temporal per als treballadors que hagin de cuidar els fills amb covid-19 o que s'hagin de confinar.

En un comunicat, la patronal de les pimes es mostra «absolutament en contra» d'implantar un nou permís retribuït recuperable, perquè considera que seria un cost per a les empreses «absolutament aliè» a les seves responsabilitats.

De fet, la patronal indica que cal allargar fins a final del 2021 el temps per compensar el permís retribuïble que es va donar durant el confinament total perquè moltes companyies no ho poden fer efectiu aquest any. «Sumar-hi ara un o més permisos seria impossible d'assumir per a les empreses, especialment les de menor dimensió», diu PIMEC.

En un comunicat, PIMEC aposta per una baixa mèdica, i assegura que la perceptora hauria de ser «la unitat familiar», ja sigui en casos de dos progenitors o de famílies monoparentals. Quan hi hagi dos progenitors que treballen, «haurien d'alternar la baixa en el temps, exercint-la en períodes iguals i no coincidents», excepte quan un dels dos sigui d'un servei essencial.

A més, la patronal proposa que la baixa distingeixi entre dos blocs: les famílies amb menors de sis anys i les que tenen fills fins a 12. En el segon cas, PIMEC diu que no correspondria baixa mèdica si es pot teletreballar.

La patronal presentarà aquesta proposta en la propera reunió amb Treball i la resta d'agents socials, prevista per a la setmana vinent.