La contractació d'hipoteques a Catalunya el juny ha caigut un 17,6% en comparació del mateix mes de l'any passat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades ahir. En total, en el sisè mes de l'any s'han signat 4.142 hipoteques a Catalunya. En el mateix període, al conjunt d'Espanya s'han tancat 26.748 hipoteques, un descens anual del 12,7%. Les dades també indiquen que el nombre d'hipoteques entre el maig i el juny s'ha reduït un 3,9% després que en el mes anterior es registrés un repunt del 2,4%. En total, a Catalunya s'han prestat 664,2 milions d'euros per a la compra d'habitatge, un 10,4% menys que fa un any però un 4,9% més que al maig.

A Espanya, el total prestat per habitatge ha estat de 3.521 milions d'euros, un 12,7% menys que fa un any, amb un import mitjà de la hipoteca de 131.670 euros (+7,5%).

D'altra banda, l'euríbor, l'índex a què es troben referenciades la majoria d'hipoteques, registrarà una caiguda el mes d'agost que previsiblement marcarà un nou mínim anual que fins i tot podria superar el mínim històric de l'agost de l'any passat.