29 de agost de 2020
29.08.2020
Regió7

PIMEC vol una baixa per als qui hagin de cuidar fills confinats

La patronal rebutja que s'impulsi un nou permís retribuït recuperable pel cost per a les empreses

28.08.2020 | 23:07
PIMEC vol una baixa per als qui hagin de cuidar fills confinats

PIMEC defensa que el Govern espanyol aprovi una baixa per incapacitat temporal per als treballadors que hagin de cuidar els fills amb covid-19 o que s'hagin de confinar.

En un comunicat, la patronal de les pimes es mostra «absolutament en contra» d'implantar un nou permís retribuït recuperable, perquè considera que seria un cost per a les empreses «absolutament aliè» a les seves responsabilitats.

De fet, la patronal indica que cal allargar fins a final del 2021 el temps per compensar el permís retribuïble que es va donar durant el confinament total perquè moltes companyies no ho poden fer efectiu aquest any. «Sumar-hi ara un o més permisos seria impossible d'assumir per a les empreses, especialment les de menor dimensió», diu PIMEC.

En un comunicat, PIMEC aposta per una baixa mèdica, i assegura que la perceptora hauria de ser «la unitat familiar», ja sigui en casos de dos progenitors o de famílies monoparentals. Quan hi hagi dos progenitors que treballen, «haurien d'alternar la baixa en el temps, exercint-la en períodes iguals i no coincidents», excepte quan un dels dos sigui d'un servei essencial.

A més, la patronal proposa que la baixa distingeixi entre dos blocs: les famílies amb menors de sis anys i les que tenen fills fins a 12. En el segon cas, PIMEC diu que no correspondria baixa mèdica si es pot teletreballar.

La patronal presentarà aquesta proposta en la propera reunió amb Treball i la resta d'agents socials, prevista per a la setmana vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit