UGT Catalunya ha denunciat que la plantilla del SEPE és "insuficient" per fer front a la quantitat de treball, que s'ha multiplicat per sis en els últims mesos a causa de la crisi del coronavirus, i que ja estava afectada per les "contínues retallades en la funció pública".

En un comunicat, el sindicat ha criticat que la plantilla de funcionaris del SEPE hagi passat a Espanya de més de 10.000 treballadors a uns 7.000 efectius, entre d'altres, per la no reposició d'empleats, mentre que el volum de treball s'ha disparat.

"La tasca del personal del SEPE és ingent i canviant i, sovint, supera sis vegades la quantitat de treball que tenien abans de la pandèmia", ha assenyalat la UGT, que ha lamentat que exerceixin "sense cap contraprestació econòmica i sense reconeixement".

D'altra banda, el sindicat admet que si bé s'han contractat nous efectius per ajudar puntualment la plantilla, "es tracta d'un treball molt especialitzat que no s'aprèn ràpidament" ja que "les noves modalitats d'atenció obliguen el personal del SEPE a actualitzar-se contínuament per poder gestionar tot l'entramat d'ajudes ".

Segons les dades de l'organització, a Catalunya la plantilla actual és de 820 treballadors, 554 a Barcelona, 96 a Girona, 67 a Lleida i 103 a Tarragona.