El Centre de Formació Pràctica de Manresa a té a punt la nova programació de cursos, en què destaquen dos programes que tenen per objectiu inserir joves al sector de la indústria4.0. Es tracta de dos cursos adreçats a persones d'entre 16 i 29 anys que siguin beneficiàries de la garantia juvenil i que tinguin ganes de formar-se per treballar en un àmbit amb grans oportunitats laborals.

El primer curs és sobre manteniment industrial 4.0 i està liderat per Ampans en el marc del projecte Bages Jove Inserlab 4.0. El programa del curs crea un itinerari formatiu orientat a tecnologies com el disseny 3D, la fabricació additiva, el manteniment industrial, la robòtica i la realitat augmentada. La formació té una durada de 390 hores i preveu també una orientació individualitzada per a cada alumne en el procés de recerca de feina.

El segon curs està centrat en la mecànica industrial i permetrà als alumnes obtenir el certificat de professionalitat en muntatge i posada en marxa de béns d'equip i maquinària industrial. Es tracta d'un programa formatiu liderat per Pimec.