El president del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (API), Joan Company, ha criticat que els partits polítics facin "política de titular" amb un tema "tan sensible" com l'habitatge en lloc d'optar per "mesures de més calat" davant l'aprovació aquesta tarda de la Llei que regula el preu del lloguer. En declaracions a l'ACN, Company ha pronosticat que la mesura tindrà un "efecte negatiu" i veu la Llei com un "error" perquè no resoldrà els problemes d'accés a l'habitatge de lloguer. Per això, sosté Company, caldria més oferta de pisos de lloguers i augura que els propietaris o inversors optaran per vendre els pisos perquè la llei desincentivarà posar-los al mercat de lloguer.

Per Company, si els partits que han votat en contra del text -Ciutadans, PSC i PP- presenten un recurs al TC es pot donar un cas ""d'inseguretat jurídica" davant una eventual suspensió de la llei per part de l'alt tribunal.

El president dels API ha subratllat les administracions "no han fet els deures en molts anys perquè el parc d'habitatges públics és pràcticament inexistent" i ha apuntat que ara els partits, davant una eventual suspensió del text per part del TC, es volen presentar a les eleccions demostrant que ho han "intentat".

Aquest migdia, el Sindicat de Llogateres, JxCat, ERC, CatECP i la CUP han arribat a un acord per aprovar la Proposició de llei per limitar les rendes, poques hores abans de la votació al ple del Parlament. JxCAT havia presentat vuit esmenes, que finalment retirarà, per protegir el petit propietari en situació vulnerable o un augment de preu si la finca era rehabilitada, entre d'altres.