Els quatre diputats del PDeCAT al Parlament es desmarcaran aquest dimecres a la tarda, per primera vegada, dels seus companys de grup de JxCat i rebutjaran la llei per limitar el preu dels lloguers que Junts ha pactat amb el Sindicat de Llogaters, ERC, els comuns i la CUP.

Els quatre diputats del PDeCAT -que estan en minoria dins del grup, a la banda dels 30 parlamentaris de JxCat- són Marc Solsona, Lluís Font, Montse Macià i Narcís Clarà.

En un comunicat publicat poc abans de la votació al Parlament, el PDeCAT argumenta que la proposició de llei no protegeix els "petits propietaris" ni estimula l'oferta d'habitatge.

Per aquest motiu, els seus representants a l'hemicicle rebutjaran el gruix de la norma i només s'abstindran en les dues esmenes que JxCat ha transaccionat amb la resta de grups.

D'aquesta manera, marcaran perfil propi davant JxCat, que votarà a la banda de les tres forces situades més a l'esquerra de l'hemicicle.

Aquesta serà la primera votació diferenciada dels quatre diputats del PDeCAT en el grup de JxCat al Parlament des de la fractura entre les dues formacions a finals d'agost.

Aquest passat dilluns, el PDeCAT decidir mantenir-se de moment en els grups que comparteix amb JxCat al Congrés i al Parlament, però exigint, això sí, poder exhibir perfil propi, sense sotmetre's necessàriament a la línia que marqui Junts.

Aquesta postura és especialment rellevant de cara al debat sobre els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat, en el qual el Govern de Pedro Sánchez pot buscar els vots dels quatre diputats del PDeCAT al Congrés: Ferran Bel, Sergi Miquel, Genís Boadella i Concepció Cañadell .