Banc Sabadell està obert a replantejar-se la seva estratègia de futur davant les males perspectives econòmiques, i seguir fins i tot l'estela de la fusió anunciada entre CaixaBank i Bankia, tot i que descarta que es produeixi cap moviment imminent i assegura que «no s'ha assegut amb ningú».

Fonts financeres han assegurat que la contractació per part del Sabadell de Goldman Sachs per explorar diferents opcions estratègiques respon a la necessitat de veure diferents possibilitats, que poden anar des de la desinversió en negocis fins a establir converses «amb qui sigui» per guanyar grandària.

Conscient que l'operació de CaixaBank i Bankia posa el Sabadell a l'ull de mira en el sector bancari, les esmentades fonts apunten que l'entitat presidida per Josep Oliu, de moment, «no s'ha assegut amb ningú» per parlar d'un moviment similar.

Després de l'anunci de CaixaBank i Bankia, les accions de Banc Sabadell s'han revaloritzat, cosa que alguns analistes com la consultora Alvarez & Marsal interpreten com que el mercat està preparat per a un eventual reposicionament de l'entitat, a la qual alguns analistes han situat en l'òrbita d'una operació de concentració tant amb BBVA com amb el Santander.