La contractació baixarà el 2% a Catalunya i les Balears entre els mesos d'octubre i desembre d'aquest any respecte al 2019 com a conseqüència de la pandèmia global de la covid, d'acord amb les previsions que han fet els directius d'empresa recollides en un estudi de projecció d'ocupació que ha elaborat l'empresa ManpowerGroup.

El mateix estudi revela que només el 6% dels directius preveu un augment de la seva plantilla. Per contra, l'11% creu que disminuirà la que gestionen ara i el 71% no anticipa canvis.

El descens en el percentatge de contractació previst contrasta, però, amb la perspectiva que el conjunt de l'economia millori sis punts percentuals respecte al trimestre anterior.

En el conjunt de l'Estat, la previsió és que la contractació d'ocupació caigui en el mateix període el 3%, encara que a les comunitats d'Aragó, Cantàbria, La Rioja, Navarra i el País Basc la baixada serà del 12%.

Per sectors, l'estudi elaborat per ManpowerGroup preveu que la contractació en la indústria augmenti a tot l'Estat el 4% i que, en canvi, baixi el 8% en el sector de l'hostaleria i el 7% en el de la construcció.