El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, va admetre ahir que els números de l'impacte econòmic de la pandèmia a Espanya «són pitjors que els de l'eurozona», i va remarcar que és crucial mantenir els «estímuls» per garantir la recuperació. En una intervenció a la junta directiva de la CEOE, Hernández de Cos va demanar «no tenir por» d'allargar els ERTO, tot i que va dir que hauran de ser més «focalitzats». També va obrir la porta al fet que el Banc Central Europeu (BCE) hagi de prendre més mesures per salvaguardar l'estabilitat a l'eurozona. El governador del supervisor espanyol va remarcar que cal que els fons europeus s'utilitzin «de forma ràpida» però va avisar que no seran suficients per si sols.

Hernández de Cos va afirmar a la seu de la CEOE que l'Estat assolirà uns nivells de deute mai vistos arran de la pandèmia, amb un conseqüent «deteriorament de les finances públiques». Pel que fa a les empreses, Hernández de Cos va dir que el govern espanyol hauria d'estar disposat a ampliar encara més les línies d'avals de l'ICO -actualment en 140.000 milions d'euros.

En les previsions macroeconòmiques publicades ahir, el Banc d'Espanya empitjora les seves previsions econòmiques per al 2021 per culpa de «l'elevada incertesa» derivada dels rebrots de coronavirus. Segons el supervisor, l'economia espanyola tancarà aquest any amb una caiguda d'entre el 10,5% i el 12,6%, i el 2021 no es recuperarà tan ràpid com es preveia. Així, l'any que ve el PIB creixerà entre un 7,3% i un 4,1%, dependent dels rebrots.