Inditex ha recuperat els beneficis durant el segon trimestre de l'any, de maig a juliol, amb 214 milions d'euros, segons ha indicat la companyia aquest dimecres en un comunicat. El grup de moda va perdre 409 milions el primer trimestre, i tanca els primers sis mesos de l'any amb unes pèrdues de 195 milions d'euros.

Inditex detalla, però, que tindria un benefici de 39 milions si s'excloguessin dels resultats els 308 milions d'euros de provisions per la pandèmia que va fer a principis d'any. Les vendes d'Inditex, propietari de Zara, s'han recuperat el segon trimestre, però segueixen en negatiu en comparació amb l'any passat, amb una caiguda del 31%. El primer trimestre les vendes van caure un 44%.

Inditex atribueix la xifra encara negativa de vendes del segon trimestre al fet que, el mes de maig, encara hi havia fins a un 87% de les botigues tancades pel confinament. El grup té actualment un 98% dels establiments oberts.

D'altra banda, la venda online segueix a un ritme alt de creixement, amb una mitjana del 74% en els primers sis mesos de l'any. El grup ha registrat durant aquest període per primera vegada més d'un milió de comandes online en un sol dia.