Nozar, la immobiliària que era propietària de l'estació d'esquí de Boí Taüll, rescatada per l'Executiu català, figura entre els principals deutors tributaris de la Generalitat. Així consta en la llista publicada ahir per primera vegada per part de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), en la qual s'inclouen els qui tenien deutes pendents de més d'un milió d'euros amb l'Administració catalana el 31 de desembre passat. Aquesta és una de les mesures que inclou el pla de prevenció i reducció del frau fiscal 2019-2022. Els deutes es corresponen a tributs propis, com les taxes del joc; i cedits, com el de patrimoni o successions i donacions, entre d'altres.

La llista l'encapçala la societat Moramar, SA, amb 3,27 milions, que es dedica a l'explotació de sales de bingo, segons consta en el seu objecte social; seguida de Carmen Elena Blázquez del Pozo, amb 2,2 milions. Aquesta persona física, de la qual es coneixen poques dades, figura també en la relació de deutors de l'Agència Tributària de l'Estat, amb un saldo deutor de més de 10 milions. També hi figuren Natividad Casanova Solanes, amb 1,16 milions; Comunitat d'Aigües, SL, amb 1,03 milions; Hato Verd Golf, amb 1,05 milions; Ibupe Rehabilitació, amb 1,56 milions; Recreativos Caballero, amb 1,6 milions i Nancy Janneth Suárez Càceres, amb 1,48 milions.

A més de superar el milió d'euros, el deute tributari es publica en els casos en els quals no s'hagi liquidat durant el període d'ingrés voluntari i si no està suspès o ajornat. La llista que es publica, signada pel director de l'ATC, Eduard Vilà, posa fi a la via administrativa per al cobrament dels deutes. Els implicats disposen ara del termini d'un mes per interposar un recurs de reposició o bé un contenciós-administratiu davant els jutjats corresponents, en aquest cas, abans que transcorrin dos mesos.