Manresa i el Bages és un referent en economia social i això dona un valor afegit al territori, va assegurar ahir el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Durant la seva estada a la capital del Bages va tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà tres projectes cooperatius que estan en marxa i que han de ser una realitat a curt i mitjà termini. Es tracta del supermercat cooperatiu SuperCoop que hi haurà al mercat de Puigmercadal i que ha d'obrir a principi de l'any vinent, els habitatges cooperatius que impulsa la cooperativa El Raval al Centre Històric, i un projecte de caire cultural.

«L'economia social és una aposta clara del departament. Necessitem visualitzar l'economia social com una alternativa a altres models econòmics». Va assegurar, però, que és clau que els projectes siguin econòmicament sostenibles i rigorosos.

El Homrani va arribar a Manresa a primera hora del matí i va mantenir una reunió a l'ajuntament amb l'alcalde, Marc Aloy, i diversos regidors per concretar projectes de col·laboració en polítiques socials i de suport a persones vulnerables. «Necessitem dotar-nos de més eines», va dir Aloy. El Homrani va assegurar que «estem avançant i en breu es podran visualitzar més enllà del que ja estem fent».

Després va visitar el mercat de Puigmercadal i es va posar al dia dels projectes cooperatius. Posteriorment va ser al centre ocupacional l'Art de Viure d'Ampans i al Centre Joviat FP Integrada. A la tarda va mantenir una reunió de treball al Consell Comarcal del Bages.