06 de octubre de 2020
06.10.2020
Regió7

Agricultura pagarà el 70% de la bestreta dels ajuts directes de la PAC al novembre

Suposarà una aportació de liquiditat a les explotacions de més de 165 milions d'euros, i el departament preveu pagar la resta al desembre

05.10.2020 | 23:27
Un pagès sembra un camp

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha acordat amb les organitzacions agràries efectuar la bestreta del 70% dels ajuts directes dissociats de la Política Agrària Comuna (PAC). Agricultura ha informat que farà aquest pagament la setmana del 9 de novembre, amb una aportació de liquiditat a les explotacions de més de 165 milions d'euros, mentre l'import restant s'abonarà la primera quinzena de desembre. Amb aquests pagaments, la conselleria haurà abonat abans de finals d'any el 95% de l'import total que la legislació europea permet pagar, i del 100% en el cas del règim de petits agricultors. Es tracta dels ajuts de pagament bàsic, pagament del greening, complement de joves, i els ajuts del règim de petits agricultors.

En una campanya excepcional per la covid19, Agricultura destaca que s'han pogut presentar i gestionar amb normalitat i sense incidents la totalitat de les Declaracions Úniques Agràries (DUN) previstes. La campanya 2020 s'ha caracteritzat per uns terminis de gestió més curts, condicionants pel desenvolupament de la pandèmia. La situació del primer semestre va comportar una ampliació dels terminis de sol·licitud, fins al 15 de juny.

El departament d'Agricultura ha coordinat la campanya de verificacions, aportant recursos humans i materials extraordinaris, i utilitzant les darreres tecnologies en imatges de satèl·lit, amb l'objectiu de verificar amb més diligència i eficiència els estrictes controls que la reglamentació comunitària requereix. L'objectiu principal ha estat realitzar la gestió de manera reglamentària, per tal d'avançar al màxim l'ingrés dels ajuts, assenyalen des de la conselleria.

Amb aquest pagament els beneficiaris hauran rebut el 70% tan aviat com la reglamentació ho permet i rebran el 95% de l'import dels ajuts directes desconnectats de la PAC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit