Gairebé un any i mig després de trencar, Unicaja i Liberbank es donen un nova oportunitat. Els dos bancs han confirmat que mantenen «contactes preliminars» per fusionar-se. Totes dues ho han emmarcat en la seva anàlisi habitual de possibles operacions corporatives i han destacat que no hi ha cap decisió presa.

La crisi de la covid-19 ha complicat encara més les perspectives del sector financer, pel previsible augment de la morositat i l'entorn de baixos tipus d'interès durant més temps, fet que ha augmentat l'incentiu per dur a terme aquests processos d'integració.

Els dos bancs provinents de caixes i d'origen malagueny (Unicaja) i asturià (Liberbank) van confirmar les seves converses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'opció s'estudia des de fa mesos i es va intensificar aquest estiu, i encara més després de l'acord d'absorció de Bankia per Caixabank. Les entitats ja van negociar una integració entre 2018 i 2019, però la negociació es va trencar pel repartiment de poder a la nova entitat i la necessitat de fer una ampliació de capital per finançar-la imposada pel Banc Central Europeu (BCE).