L'empresa gironina Alberla Mosi (Alberla és una contracció d'Alberto i Laura) preveu iniciar l'activitat a la seva nova nau d'Avinyó durant l'any que ve, segons ha avançat a aquest diari Miquel Bordas, director de l'empresa del sector porcí. Alberla Mosi ha adquirit a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) una parcel·la del sector industrial El Soler d'Avinyó de prop de 9.000 metres quadrats per un total de 565.108,74 euros, tal com ja va informar aquest diari la setmana passada.

Alberla Mosi preveu traslladar a Avinyó la seva activitat, actualment operativa al municipi gironí de Campllong. L'empresa construirà a El Soler una sala d'especejament i un magatzem frigorífic, amb què preveu doblar, en tal sols un any, la seva facturació, que actualment està a l'entorn dels 8 milions d'euros, segons explica Bordas.

L'empresa, que anteriorment tenia la seu social a Manlleu, té prop d'una quinzena de treballadors i preveu crear entre vint i trenta llocs de treball més a Av-inyó, amb personal del mateix territori, segons assegura Miquel Bordas. Alberla Mosi preveu fer una inversió global de 3,5 milions d'euros en la seva nova planta bagenca.

Nascuda el 2017, l'empresa està especialitzada en ola distribució de productes porcins envasats. El 80% de la seva facturació prové de les operacions a l'exterior, a països com la República Txeca, Alemanya, Romania, Bèlgica o França, segons detalla Miquel Bordas.

«És un moment complicat, en general, però estem molt convençuts del pas que fem», diu el director de l'empresa, que considera que Alberla Mosi es diferencia de la competència «en el coneixement del mercat exterior, en la nostra xarxa de comercials als països europeus».

L'empresa preveu iniciar les obres de la nova nau a Avinyó, que tindrà una superfície d'uns 4.000 metres quadrats, a començaments de l'any que ve.

Alberla Mosi assegura que l'opció d'ubicar-se a Avinyó ha estat preferencial, atès «el bon preu de la parcel·la i la bona comunicació del territori per carretera», amb la proximitat a la C-25.

L'empresa encara no ha comunicat els seus plans a l'Ajuntament d'Avinyó, el qual, malgrat tot, celebra l'arribada de nova activitat econòmica al municipi.