Correus cedirà els dos edificis de la seva actual seu central a Barcelona perquè el Consorci de la Zona Franca els rehabiliti i l'Ajuntament de Barcelona en pugui fer ús com a equipament al servei del sector de l'economia digital i tecnològica en el termini de dos anys.

L'Ajuntament de Barcelona, Correus i el Consorci de la Zona Franca van signar ahir un protocol d'intencions per convertir els edificis de Correus a Barcelona de la plaça Antonio López i el carrer Àngel Baixeras, més de 30.000 m2, en un pol d'activitat econòmica i empresarial, de generació de llocs de treball d'alt valor afegit i de serveis per a Ciutat Vella.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, el delegat de l'Estat a la Zona Franca, Pere Navarro, i el president de Correus, Juan Manuel Serrano Quintana, van presentar l'acord després de la signatura del protocol d'intencions. Els edificis de Correus construïts els anys 20 del segle passat i protegits com a Bé Cultural d'Interès Local, es destinaran a usos propis d'equipament de titularitat pública i interès general.