16 de octubre de 2020
16.10.2020
Regió7

La DO Pla de Bages convoca les ajudes per a la restauració de les estructures de pedra seca

15.10.2020 | 22:58
La DO Pla de Bages convoca les ajudes per a la restauració de les estructures de pedra seca

A partir del 15 d'octubre i fins al 15 de novembre estarà obert el primer període de sol·licitud dels ajuts per a la restauració de les estructures de pedra seca existents a les finques de la denominació d'origen Pla de Bages.

Els ajuts van destinats a la rehabilitació de construccions en pedra seca durant el 2021 en l'àmbit dels municipis que formen part de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Seran subvencionables al 50% les actuacions de reconstrucció en pedra seca (parets, barraques, etc.. ) a través de la tasca del personal del programa «Activa't» de Càritas Manresa.

Les obres de restauració es faran a través de la inserció de persones amb risc d'exclusió social formades per Càritas Arxiprestal Manresa.

La quantitat màxima de l'ajut serà de 2.260 ? per sol·licitant. Els criteris de valoració que es tindran en compte a l'hora de valorar els projectes seran la rellevància de la construcció de pedra seca que es vol restaurar, si el projecte està encaminat a posar en valor i divulgar el patrimoni de la pedra seca des de l'àmbit cultural i turístic, i la seva vinculació al sector vitivinícola i forestal.

Durant la Setmana de la Pedra Seca, del 23 al 29 de novembre, es publicaran els resultats dels ajuts i les empreses que duran a terme les obres. La restauració d'aquestes estructures de pedra seca es durà a terme al llarg de l'any 2021.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit