El programa «Queda't a la Catalunya Central», finançat pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a partir de Fons Europeus FEADER, ha rebut un total de 10 sol·licituds i s'han atorgat 10 subvencions a empreses del territori de la Catalunya Central per fer efectius contractes de persones en situació de vulnerabilitat. El termini de presentació de sol·licituds es va tancar el 30 de setembre.

El projecte estava inicialment encarat a la contractació de persones migrades extracomunitàries, però amb motiu de la covid19 es va decidir modificar les bases de la convocatòria per tal d'ampliar els perfils de persones que podien ser contractades, i així ajudar un col·lectiu més ampli. Sis de les persones contractades formen part del col·lectiu prioritari de persones migrades extracomunitàries i les altres dues, d'altres col·lectius. S'han contractat 7 homes i 1 dona, i quant a nacionalitat, a banda de l'espanyola hi ha persones originàries de Síria, Hondures, Colòmbia, Senegal i Mali.

Totes les contractacions s'han iniciat abans del 30 de setembre i per tant aniran finalitzant els compromisos durant la tardor/hivern del 2020 i alguns s'allargaran fins a la primavera del 2021. L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central els farà el seguiment a través del Grup de Suport per tal d'assegurar al màxim que la integració social i laboral és reeixida. Es preveu una nova convocatòria dels ajuts de cara al final de 2020.