El 85% de les empreses d'economia social i solidària de la Catalunya Central preveuen patir problemes de tresoreria en un futur. Així es desprèn de la diagnosi que ha fet l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, que també posa de manifest altres dades significatives, referents a la primera onada de la pandèmia, com que un 49% de les empreses van notar un descens en els ingressos, o que un 46% es van acollir a un ERTO -el 28% dels quals afectava a més del 75% de la plantilla. La diagnosi també mostra l'aposta pel teletreball, alternativa per la qual van optar un 59% dels enquestats durant la primera onada.

L'enquesta la van respondre majoritàriament empreses i cooperatives petites. Segons Nil Saladich, tècnic de l'Ateneu Cooperatiu, "l'objectiu ara és que la diagnosi no es quedi en un paper, sinó que serveixi per entomar algunes línies de treball".

La diagnosi també es va fer en la resta de 13 ateneus cooperatius que hi ha a Catalunya. Els resultats són força similars als de la Catalunya Central: un 52% d'empreses van patir descens d'ingressos, un 62% van fer teletreball i un 31% van fer ERTO, dels quals un 39% van afectar a més del 75% de la plantilla. El 70% dels enquestats també preveuen tenir problemes de tresoreria en un futur.