El Govern ha publicat al DOCG les bases del nou paquet d'ajudes de 50 milions per a restauració, centres de bellesa, negocis situats en un centre o recinte comercial, locals d'oci nocturn i parcs infantils privats que han tancat les seves activitats per les restriccions de la covid.

El departament d'Empresa ha publicat aquest divendres les bases de les noves ajudes, i la convocatòria per a sol·licitar-les s'obrirà en els dies vinents.

L'objectiu d'aquestes subvencions és ajudar les empreses i contribuir al manteniment dels negocis davant la caiguda de facturació ocasionada pel tancament decretat per la Generalitat.

D'aquesta manera, es destinen 40 milions d'euros a establiments de restauració, centres d'estètica i bellesa, i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial.

A més, es destinaran 10 milions d'euros per als locals d'oci nocturn i per a parcs infantils privats, que estan tancats des del passat mes d'agost.

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, que en el cas de la restauració, centres de bellesa i establiments o locals de centres comercials serà de 1.500 euros.

Els bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacles o concerts d'infància o joventut, discoteques i karaokes l'ajuda serà d'una aportació única de 6.000 euros per a establiments de menys de 10 treballadors i de 9.000 euros per als quals compten amb 10 treballadors o més.

Els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Les sol·licituds s'han de presentar de manera telemàtica mitjançant un formulari al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), del portal Canal Empresa o el web del departament d'Empresa.

Les subvencions es donaran per ordre cronològic i només s'admetrà una sol·licitud per beneficiari, encara que es poden acumular a altres subvencions o ajudes públiques i privades nacionals o internacionals ja sol·licitades.

Els ajuts es podran demanar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria i fins a esgotar el pressupost o fins al 31 de desembre del 2020.