Pimec Catalunya Central demana als ajuntaments del territori «definir uns comptes amb unes ordenances fiscals coherents amb la situació de crisi sanitària, social, econòmica i empresarial a causa de la pandèmia». La patronal recorda que el Govern espanyol ha suspès els compromisos de dèficit per al 2020 i 2021 al conjunt de les administracions públiques, «quelcom que permet que tots els consistoris puguin utilitzar els seus romanents en aquest període, xifrats en un total de 16.727,2 milions d'euros el 2019 per al conjunt d'Espanya», recorda Pimec.

El president de la territorial de la patronal, Esteve Pintó, demana als alcaldes i alcaldesses «no incrementar més la pressió fiscal i destinar els recursos a reactivar l'economia local, impulsar la competitivitat empresarial i donar respostes a les necessitats financeres de les empreses». En aquest sentit, recorda que la recuperació econòmica de la Catalunya Central «no arribarà fins que el principal motor econòmic no recuperi la seva activitat», en referència a les pimes i els autònoms.

«Les empreses segueixen fent front a les seves despeses mentre pateixen una greu caiguda d'ingressos. Sense ajudes al teixit productiu no podrem evitar més tancaments de negocis i la pèrdua de llocs de treball i de riquesa», lamenta Esteve Pintó, que diu que «l'activitat econòmica és totalment compatible amb la seguretat de la salut de les persones».