Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat i presidenta de Fibracat TV, ha rebut el Premi 2020 de la International Women's Entrepreneurial Challenge Foundation (IWEC) en el marc de la 13a conferència anual, que enguany se celebra de manera virtual, durant els dies 9 i 10 de novembre. IWEC és una xarxa mundial de dones empresàries creada l'any 2007 a iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI / FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i amb el suport de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Àfrica del Sud. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport acadèmic de l'IESE Business School i el patrocini de CaixaBank.

Les entitats i organitzacions que formen part d'IWEC proposen candidates que representin els seus països i, a aquesta edició, la guardonada per part de la Cambra de Comerç de Barcelona ha estat Meritxell Bautista, per la seva tasca pionera de donar visibilitat a les dones TIC en el sector de les telecomunicacions i per l'empoderament en llocs de responsabilitat. Meritxell Bautista és una de les dues representants espanyoles dels premis internacionals IWEC Awards 2020. L'edició dels premis d'enguany ha reconegut la trajectòria de 40 empresàries procedents de 16 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 2.000 milions de dòlars i ocupen a més de 10.000 persones.

Bautista veu en aquest guardó "una oportunitat per conèixer i establir contactes amb altres dones emprenedores de tot el món i aprendre de les seves experiències, reptes i èxits". Ha afegit que "IWEC em dóna l'oportunitat d'abanderar l'empoderament de la dona i l'emprenedoria en l'àmbit internacional i la vull aprofitar".

Els premis IWEC reconeixen i donen suport a dones empresàries de tot el món, perquè representin una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI. L'entrega d'aquests prestigiosos guardons ha arribat a la tretzena edició. Al llarg d'aquests anys s'han celebrat edicions a Barcelona (2007), Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Shanghai (2018) i enguany, en format virtual.

Meritxell Bautista ha participat en un dels panels principals de la conferència de l'IWEC, sota el títol "Reduint la bretxa entre generacions per co-crear un futur més sostenible". A aquest panel també han participat Yang Lan, presidenta de Sun Media Group; Andrea Boza, MBA i MPP a la Universitat de Harvard; Inés Juste, presidenta del Grupo Juste i guardonada de l'IWEC a l'edició anterior i Ibukun Awosika, presidenta del First Bank de Nigeria i presidenta de la Fundació IWEC. El professor d'IESE, Pedro Nueno, ha moderat el panel. Meritxell Bautista assegura que "ha estat un honor formar part activa de l'IWEC al costat de dones emprenedores exitoses i conèixer i compartir experiències i projectes".

IWEC: organització internacional d'empoderament econòmic per a dones propietàries

IWEC és una organització internacional d'empoderament econòmic amb seu a Nova York exclusivament per a dones propietàries de negocis, formada l'any 2007 amb l'ajuda del Departament d'Estat dels EUA. La missió d'IWEC és desenvolupar una xarxa comercial global per a dones emprenedores exitoses, ajudant-les a obtenir i ampliar l'accés als mercats internacionals mitjançant una plataforma d'intercanvi de coneixements, experiències i connexions, per promoure el diàleg entre dones emprenedores i líders empresarials arreu del món. L'ecosistema d'IWEC està compost per més de 43 organitzacions i 384 guardonades, que representen a empreses propietat de dones de tot el món amb uns ingressos que superen els 35.000 milions de dòlars l'any i que ocupen a més de 268.516 persones.