Els empresaris preveuen menys vendes, ocupació i inversions el 2021, segons una enquesta de la cambra de comerç europea. L'enquesta mostra una tendència pessimista de cara a l'any vinent per culpa de la incertesa provocada per la covid-19.

Entre les empreses a l'estat espanyol i en línia amb la majoria a Europa, les principals preocupacions per recuperar-se de la crisi són els costos laborals i el deute acumulat. Per aquest motiu, el teixit empresarial europeu reclama més liquiditat i reformes per fomentar la inversió i recuperar-se d'aquest any crític, on han caigut les vendes.

La 28a edició de l'enquesta de la cambra de comerç europea mostra unes perspectives empresarials poc esperançadores de cara a l'any vinent. «El nivell de confiança empresarial és el més baix des del 2009 provocat per la incertesa de la durada i la gravetat de la crisi de la covid-19», va apuntar el president de la cambra europea de comerç, Christoph Leitl, en una roda de premsa que va tenir lloc ahir. D'entre les 58.000 empreses enquestades, la majoria «prediuen reduccions en vendes, ocupació i inversions el 2021».

Es preveuen caigudes en les vendes domèstiques per una possible disminució del PIB en diversos països. És la primera vegada que s'espera generar menys ingressos de vendes internes que els que s'han generat durant l'any en curs.