Meritxell Bautista, cofundadora de la bagenca Fibracat i presidenta de Fibracat TV, ha rebut el premi internacional IWEC 2020 en el marc de la 13a conferència anual, que enguany s'ha celebrat de manera virtual els dies 9 i 10 de novembre. IEWC (International Women's Entrepreneurial Challenge) és una xarxa mundial de dones empresàries creada el 2007 a iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI/FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i amb el suport de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Àfrica del Sud. El projecte té el suport acadèmic de l'IESE Business School i el patrocini de CaixaBank.

Les entitats i organitzacions que integren IWEC proposen candidates que representin els seus països i, en aquesta edició, la guardonada per part de la Cambra de Comerç de Barcelona ha estat Meritxell Bautista, per la seva tasca pionera de donar visibilitat a les dones TIC al sector de les telecomunicacions i per l'empoderament en llocs de responsabilitat.

Bautista és una de les dues representants espanyoles dels premis internacionals IWEC Awards 2020. L'edició dels premis d'enguany ha reconegut la trajectòria de 40 empresàries procedents de 16 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 2.000 milions de dòlars i ocupen més de 10.000 persones.

Per a la cofundadora de Fibracat i presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, és un honor rebre el premi internacional IWEC 2020 i un orgull representar la Cambra de Comerç de Barcelona a escala internacional. Bautista veu en aquest guardó «una oportunitat per conèixer i establir contactes amb altres dones emprenedores de tot el món i aprendre de les seves experiències, reptes i èxits». Ha afegit que «IWEC em dona l'oportunitat de liderar l'empoderament de la dona i l'emprenedoria en l'àmbit internacional i la vull aprofitar».

L'entrega dels prestigiosos guardons ha arribat a la tretzena edició. Al llarg d'aquests anys se n'han fet edicions a Barcelona (2007), Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Shanghai (2018) i, enguany, en format virtual.

Bautista ha participat en un dels panels principals de la conferència de l'IWEC organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, l'IESE i CaixaBank, sota el títol «Reduint la bretxa entre generacions per cocrear un futur més sostenible».