El 51% dels millennials catalans confia cobrar una pensió pública en jubilar-se i un 19% afirma que ja ha començat a estalviar per quan arribi el moment, segons dades d'una enquesta elaborada per l'Institut BBVA de Pensions.

L'enquesta es va fer entre el 16 de setembre i el 15 d'octubre a 3.085 joves residents a Espanya i nascuts entre 1978 i 1999, l'anomenada generació Millennial. Segons el sondeig, vuit de cada deu millennials catalans creu que cal reformar el sistema de pensions. El 39% dels entrevistats catalans dediquen habitualment una part dels ingressos a algun producte d'estalvi, i dels que no estalvien, el 48%, asseguren que els seus ingressos no els ho permeten. El 53% afirma que la crisi no canviarà els seus comportaments de despesa i estalvi els propers anys i el 19% assegura que ja haver començat a estalviar per a la jubilació.

Gairebé la meitat dels millennials catalans no han pensat a quina edat els agradaria jubilar-se, tot i que el 48% declara que els agradaria fer-ho al més aviat possible o, en tot cas, abans dels 65 anys, i només un 4% vol jubilar-se al més tard possible. El 32% dels entrevistats considera que el model ideal del sistema de pensions és l'actual, i un 50% prefereix un sistema de pensió pública bàsica complementada amb estalvi privat.

Així mateix, la majoria dels joves opina que el Govern hauria d'augmentar els incentius fiscals a les empreses que ofereixen plans de pensions per als empleats.